Kérdezzen Tőlünk!

szakertovalaszoldalteteje1

28 thoughts on “Kérdezzen Tőlünk!

 1. Tisztelt Hölgyem!
  Válaszfal készítésekor kell-e kétrétegű gipszkartont felcsavarozni.
  Tisztelettel T. Sándor

  • Tisztelt T. Sándor!
   Arra tetszik gondolni, hogy a gipszkarton válaszfalra 2 x 2 réteg gipszkartont táblát szeretne felragasztani? Mert a gipszkarton réteg mennyisége a fal típusától függ. Egy általános gk. válaszfalra csak 1- 1 réteg gipszkarton szükséges.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 2. Azt szeretném megkérdezni,hogy a tetőtér menyezet burkolásához,tűzvédelmi szempontból,milyen vastagságú és milyen minőség gipszkartnt vásároljak. T. László

  • Tisztelt László!
   Ezt az illetések helyi tűzoltóságon tudják önnek megadni.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 3. Tisztelt Hölgyem!
  Az lenne a kérdésem,hogy ha a tetőtérben meglévő helység menyezete lambériával van megoldva oly módon hogy az egyszerűen a tető faszerkezetéhez van rögzítve, vissza kell-e ezt teljesen szedni, vagy a lambérián keresztűl a tető gerendáihoz is lehet rögzíteni a gk szerelvényeket a kisfilmben látott módon.Erre szeretnék választ kapni. Előre is köszönöm a segítségét! D. Konrád

  • Tisztelt Konrád!
   Mindenképpen azt javaslom, hogy szedje vissza a belső burkolatot, és úgy készítse el az új rétegrendet.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 4. Tisztelt Hölgyem!Az lenne a kérdésem,hogy a tetőtér szigetelésénél melyik szigetelőanyag a legjobb.Hungarocel,vagy valamelyik gyapot.Előre is köszönöm a segitségét! M. László

  • Tisztelt László!
   Tetőtér szigetelésnél a legfontosabb, hogy minél jobb szigetelést tudjon elérni.
   Így érdemes egy jó szigetelő képességgel rendelkező anyagot választani.
   Elsősorban táblás kőzetgyapotot, vagy tekercses üveggyapotot javaslok, ami minimum 0,039-es hővezetési értékkel rendelkezik.
   Jelenleg a legjobb szigetelő anyagunk az az URSA DF32-es tekercses üveggyapot.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 5. Tisztelt Hölgyem!
  Az lenne a kérdésem, hogy a tetőtérben a két tetősík találkozásánál hogyan kell a szarufához fogatni a fém profilokat gipszkarton szerelés előtt.
  Sehol nem találok leírást.
  Előre is köszönöm a válaszát! N. Balázs

  • Tisztelt Balázs!
   Sajnos ezt így nem igazán tudom leírni. Így megkérném, hogy keressen fel egy szakembert, aki helyszínen meg tudja önnek mutatni a rögzítés technikáját.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 6. Kedves Szilvia!
  Egy olyan helyiségben szeretnék gipszkarton válaszfalat készíteni ahol padlófűtés van, hogyan tudom rögzíteni a padlóra a profilokat mivel a fúrás nem lehetséges. Gondoltam valamilyen erősebb építési ragasztóra de megfeleleő kötést képesek-e ezek biztosítani?
  Tisztelettel.
  Laci

  • Kedves Laci!
   Sajnos egy válaszfal esetén mind az alsó, mind a felső profilt kell rögzíteni. Viszont nem hiszem, hogy egy ragasztás elegendő lenne. Kérem keressen fel egy kivitelezőt, aki a helyszínen segítségére lehet.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 7. Tisztelt forgalmazó!
  Beltéri térelválasztót szeretnék gipszkartonból, de az ajtót felső függesztésű tolóajtóval szeretném megoldani, úgy, hogy az ajtó a falba csússzon be. Lehet önöknél ehhez a megoldáshoz is alkatrészt kapni?
  Válaszukat előre is köszönöm: Angéla

  • Tisztelt Angéla!
   Ha megtetszik pontosan adni a gipszkarton profilok pontos megnevezését, akkor megpróbáljuk beszerezni. A szerkezet kialakítását, és a profilok típusát kérem egyeztesse egy gipszkartonozással foglalkozó kivitelezővel.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 8. Kedves Szilvia!
  A régi cserépkályhámat szeretném eltüntetni gipszkartonnal.De mivel ez a kályha télen gázfűtést ad,ezért a kapcsolótábláját ki kellene hagyni,kivitelezhető lehetne ez gipszkartonnal Ön szerint? Mennyi lenne vajon az anyagköltsége?
  Válaszát előre is köszönöm! H. Flóra

  • Kedves Flóra!
   Természetesen megoldható, de mindenképpen egy szakértő kivitelezővel egyeztesse a kivitelezés módját, és az anyagszükségletét.
   Tisztelettel: Vajda Szilvi

 9. Tisztelt Cím,
  Érdekelne, hogy az épített gipszkarton fal (75+2x12mm) hő (U)és hang átbocsátási értéke mekkora , hőszigetelés nélkül.
  Köszönettel,
  Tamás Norbert

  • Tisztelt Norbert!
   Sajnos a kért értékek adataival nem tudok szolgálni. Így megkérném, hogy ezzel kapcsolatban egy gyártó céget keressen fel.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 10. Tisztelt Szilvia!
  Az előző kérdésemre köszönöm válaszát, tehát előbb a válaszfal készüljön el, utána az álmennyezet. Ekkor az álmennyezet UD profiljait a gipszkarton válaszfalhoz is kell rögzítenem, a kérdésem, hogy mivel lehet rögzíteni?

  • Tisztelt János!
   Mondjuk a profil felrögzítéséhez használhat gipszkarton dübelt és csavart. Mivel az UD profilnak nincs tartó szerepe, így a felfogatást annyira kell megoldanunk, hogy saját magát megtartsa.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 11. Kedves Szilvia!
  Gipszkarton válaszfalat szeretnék építeni, szoba megosztáshoz. A szobában csaphornyos ragsztott parketta van, nem igazán szeretném felszedni… elég jó állapotban van, nem mozog sehol. Erre a padlózatra ráépíthető-e a fal? Nem fog remegni, repedni stb… járkálás alkalmával. Köszönöm

  • Kedves László!
   Mivel a gipszkarton válaszfal tartószerkezetét az épület tartószerkezeteihez javasolt rögzíteni pl. aljzatbeton, falazat. Így nem tudom megmondani, hogy egy belső burkolatra rögzített válaszfal milyen tulajdonságokat fog produkálni.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 12. Tetőtérbe szeretnék szobákat létrehozni. Azt szeretném kérdezni hogy a hőszigetelésre milyen anyagot használhatnék(mivel a nagy része külső falak)hogy ne legyen nagy hőveszteség és ne legyen penészedés a falakon. Köszönöm. Lajos

  • Tisztelt Lajos!
   Ha külsőleg meglehet oldani, és nem éri külső környezet, vagyis fedett részen van, akkor a polisztirol lapos, és a tartószerkezetek közé elhelyezett szálas szigetelés is megoldás lehet. Kérem, hogy mindenképp egyeztessen helyszínen egy szakemberrel a kivitelezés módjáról, és az ehhez felhasználható anyagokról.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 13. Kedves Szilvia!
  Én egy gardróbot szeretnék leválasztani a hálómból és azt szeretném megtudni, hogy jó megoldás lenne e a gipszkarton, hogy a gardrób ajtókat biztonságosan meg tudja e tartani vagy rögzíteni a gipszkarton? Mónika

  • Kedves Mónika!
   Nem tudom, hoyg milyen nyílászárókat szeretne elhelyezni a gipszkarton falba. De egy normál, standard beltéri ajtó simán beépíthető egy megfelelő módon készített gipszkarton válaszfalba.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

 14. Tisztelt Szilvia!
  Egy 5×5 ös mennyezetet és
  egy 3.1m hosszú és 2.7m magas válaszfalat szeretnék házilag gipszkartonbol készíteni.
  A kérdésem az lenne hogy hogy miből mennyit kell vennem?
  Gondolok itt a gipszkartontol a csavarokig mindenre ami ehez szükséges.
  A mennyezet egy hálószobába, a válaszfal pedig egy fürdőt és egy wc-t választana el és egy ajtó is lenne benne.
  Válaszát előre is köszönöm! V. Péter

  • Tisztelt Péter!
   A honlapunkon találhat gyári anyag hányad kiírást, ezekből egy körülbelüli anyag mennyiséget kap. Ahhoz, hogy pontos mennyiséget kaphasson, keressen fel egy kivitelezőt. Aki helyszínen pontosan fel tudja önnek mérni a kért mennyiségeket.
   Tisztelettel: Vajda Szilvia

Comments are closed.